Spoločnosť Nespresso vytvorila exkluzívny systém balení. Ten predstavuje umiestnenie správneho množstva mletej a praženej kávy do hliníkovej kapsuly, ktorá je vo vnútri pokrytá ochrannou potravinárskou fóliou. Táto ochranná fólia bráni kontaktu mletej kávy a hliníku. Kapsula chráni kávu pred vzduchom a svetlom a oxidáciou. Každá jednotlivá kapsula obsahuje presne to správne množstvo čerstvej, jemne namletej kávy pre jednu kávu espresso.
Káva získava svoju charakteristickú chuť vďaka správnej kombinácii pôdy, vody, slnka, trpezlivosti a starostlivosti pestovateľov. Po čase táto tajomná alchýmia umožní rast červeným bobuliam. Niekoľko mesiacov po tom, čo kávový strom rozkvitne, má na sebe ovocie zvané ,, kávová bobuľa“. Ďalej nastáva dlhý proces spracovania bobúľ a neskôr aj samotných kávových zŕn. Celý tento proces podlieha prísnym kontrolám aby došlo k výberu len tých najlepších bobúľ. Po zbere prichádza na rad spracovanie. Nespresso najskôr vyberie určité kávy špecifické svojou arómou, telom, cremou, pretrvávajúcou chuťou atď., ďalej ich kombinuje, aby vynikli ich individuálne charakteristiky.
Kapsule Nespresso
Objavte charakter prémiových zmesí Nespresso Grands Crus.
Spoločnosť Nespresso vytvorila špecifický profil praženia pre každú zmes tak, aby vynikla ta pravá chuť kávy. Perfektné praženie závisí na vynájdení správneho časového obdobia, ktoré je najvhodnejšie pre celú zmes .Po upražení je kávové zrnko zmenšené na prášok, ktorého kvalita bude vypočítaná tak, aby vyhovoval určitému druhu Grand Cru. Voľba typu mletia je kľúčovým faktorom. Musí byť dosiahnuté správne vyváženie, aby boli nakyslosť, nahorklosť a aromatický nádych v harmónii. Kvalita mletia kávy má rozhodujúci dopad na to, ako bude voda prechádzať skrz zmes pri príprave espressa.
100% prírodný proces spoločnosti Nespresso. Proces odstránenia kofeínu je realizovaný pred pražením zelenej kávy. Tento proces sa skladá z rozpustenia a potom následného odstránenia kofeínu zo zelenej kávy a to za pomoci rozpúšťadla alebo vody. Kofeín je možné v jeho prirodzenej podobe nájsť v mnohých rastlinách, vrátane čajových lístkov, kávových zŕn a orechov koly. Prémiové zmesy spoločnosti Nespresso bez kofeínu majú kofeín odstránený prirodzeným spôsobom s využitím vody. Hneď ako sa voda dostane do kontaktu s kávovým zrnom , začne sa kofeín postupne zo zŕn uvoľňovať. Tento proces odstraňuje kofeín bez zmeny chuti kávy.
Bezkofeínové Kávy - Odstránenie Kofeínu

Copyright © 2011 SERVIS2B s.r.o. all right reserved.